Werkwijze - Karlien Wijers Coaching and Training
Happy! How?

Mijn werkwijze onderscheidt zich door de combinatie van therapie en coaching. Deze combinatie maakt dat de sessies dieper werken en dat ze verder gaan dan alleen coaching of therapie. Door middel van therapie krijg je inzicht in de oorzaak en oorsprong van de situatie. Het verleden vormt mensen tot wie ze nu zijn. Je jeugd vormt de basis voor hoe je nu bent. Blokkades en negatieve emoties die je nu ervaart, zijn vaak terug te voeren op (onverwerkte) ervaringen uit het verleden.

Door daarmee aan de slag te gaan, werken we toe naar een nieuwe balans voor het heden en de toekomst. Hiermee komen we op het vlak van coaching. Dit wordt ingezet voor de verandering van je houding en gedrag gericht op het heden en de toekomst, en het verkrijgen van praktische handvatten hiervoor. Bovendien helpt coaching je om doelen te leren stellen en om die doelen ook daadwerkelijk te bereiken.

De combinatie van de technieken waarmee ik werk, maakt het mogelijk onbewuste blokkades en onverwerkte emoties op te sporen, zichtbaar te maken en los te laten als deze processen je blokkeren in je functioneren. Door je blokkades op te ruimen, kom je meer in je kracht te staan. Je emoties hebben dan minder invloed op je functioneren. Je reageert niet meer vanuit eerdere (negatieve) ervaringen, maar bent vrij om te doen wat je wilt doen.

Het unieke aan mijn werkwijze is dat het een combinatie is van therapie en coaching. Je heelt onverwerkte zaken uit het verleden en je werkt naar een gewenst doel toe. Hierdoor werken de behandelingen effectiever dan coaching of therapie alleen.

De eerste afspraak is een kosteloos intakegesprek van een half uur. Hierbij maken we kennis, kijken we naar wat er speelt en wat je zou willen bereiken. Het is essentieel dat er een klik is tussen coach en cliënt voor het slagen van een coachtraject. Als je je veilig en vertrouwd voelt met ons contact, gaan we verder.

Een consult duurt gemiddeld anderhalf uur.