Relatietherapie - Karlien Wijers Coaching and Training
Relatietherapie

Blijven we bij elkaar?
Soms gaat een relatie gepaard met structurele spanningen en met boosheid, pijn en verdriet bij beide partners. De relatie loopt voelbaar gevaar en is toch te betekenisvol om zomaar op te geven. Je wilt vechten voor het behoud van jullie relatie, maar weet niet goed wat je kunt doen of waar te beginnen. Hiervoor bied ik EFT relatietherapie.

De liefde terug? EFT kan hieraan bijdragen
EFT relatietherapie legt in tegenstelling tot traditionele gedragsmatige relatietherapie meer nadruk op onderliggende emoties. Verlies van emotionele verbinding kan eenzaam maken. Je onderzoekt bij mij waarom het steeds weer mis gaat tussen jullie. Als je dat in kaart hebt gebracht kun je vervolgens leren hoe je je opnieuw emotioneel verbonden kunt gaan voelen met je partner en de liefde terug kunt brengen in jullie relatie.

De fases van EFT therapie
Fase 1
Allereerst leren jullie de negatieve patronen binnen jullie relatie te herkennen en te begrijpen. De herkenning en het begrip geven jullie het inzicht dat noodzakelijk is om de negatieve patronen te doorbreken.

Fase 2
In fase 2 benoemen jullie de angsten en behoeftes die aan de negatieve patronen ten grondslag liggen. Deze verdieping dient ervoor om een nieuwe fundering te kunnen leggen en nieuwe positieve verbindingen te maken.

Fase 3
In de laatste fase stappen laten jullie de oude patronen achter en leren hulp, steun & begrip te vragen aan elkaar. Jullie bedenken nieuwe oplossingen voor oude problemen om de nieuw verworven verbondenheid tussen jullie bestendigen. Hierbij is er veel aandacht voor de pijlers van een goede relatie: veilige hechting, een vertrouwd gevoel, respectvolle communicatie en bereidheid je eigen behoeftes en die van je partner te erkennen.

Gezinstherapie
Soms kan het in het kader van relatietherapie wenselijk zijn om ook naar de omstandigheden in het gezin te kijken. Als mensen in hun relatie problemen hebben heeft dat vaak invloed op de overige gezinsleden, vooral de kinderen. Die kunnen zich soms schuldig of angstig voelen. In gezinsgesprekken kunnen alle gezinsleden uitgenodigd worden om te praten over wat hen bezighoudt en waar men zich zorgen over maakt.

Al uit elkaar?
Ook als jullie al hebben besloten hebben om uit elkaar te gaan en jullie willen dat op een goede, respectvolle manier doen, dan kan EFT relatietherapie zeer zinvol zijn. Dit geldt tevens als jullie al uit elkaar zijn en jullie je onderlinge communicatie willen verbeteren.

Houd me Vast Relatiecursus
Het kan ook dat je vindt dat therapie te ver gaat, maar je wilt wel je relatie wel verbeteren. Kies dan voor het 'Houd me vast'-programma. Het 'Houd me vast'-programma is 8x2 uur samen aan de slag om te kijken waar het beter kan. Met "Houd me vast" bouwen jullie een basis. Klik hier voor meer informatie.
Happy Together!

"A relation is not based on the length of time you have spent together. It's based on the foundation you've built together."

Bron onbekend

Karlien Wijers Coaching and Training
"Good relationships don't just happen. They take time, patience and two people who truly want to be together."

Bron onbekend
© 2013- Karlien Wijers Coaching & Training | Alle rechten voorbehouden