Reversiemethode

Kinderen zijn een spiegel voor hun ouders of opvoeders. Soms is het leuk wat je ziet en soms helemaal niet. Wanneer we gedrag van ons kind zien waarmee wij het moeilijk hebben, is het vaak iets van onszelf. Iets waarmee we het moeilijk hebben en wat we niet (willen) zien. Dat kan van alles zijn: onverwerkte zaken uit onze jeugd, karaktertrekjes die we van onszelf niet (willen) zien en dus niet accepteren, of gedrag waar we eigenlijk niet achter staan, maar dat we toch vertonen omdat 'het zo hoort' of om een ander niet te kwetsen. Het kan ook gebeuren dat je kind gedrag laat zien dat je helemaal niet herkent, maar dat je toch heel erg raakt.

De Reversiemethode gaat terug naar het kind in de ouder. Het geeft op positieve wijze een duidelijk beeld van jouw gedrag waarop je kind reageert. Het is niet alleen je kind dat je zo raakt, maar ook de pijn van het kind in jouzelf.

Op deze manier zie je in waarom je op een bepaalde manier op je kind reageert. Dit leidt vanzelf tot een andere benadering van je kind. Je zult merken dat dit direct tot gevolg heeft dat je kind zich anders gaat gedragen. Zo wordt de weg voor je kind vrijgemaakt om zijn eigen pad te kunnen ontdekken en volgen.


Venster sluiten