Karlien Wijers Coaching and Training
Van hoofd naar hart; van onmacht naar kracht

Karlien Wijers
In de jaren dat ik studeerde en werkte in marketing- en accountmanagementfuncties, heb ik mij vooral gericht op mijn cognitieve, rationele kant. Mijn carrière verliep prima; ik had een uitdagende baan bij een grote, internationale organisatie en verdiende uitstekend. Maar toch voelde het uiteindelijk niet goed. Als anderen proostten op een goed resultaat, was ik tevreden, maar voelde ik geen echte, diepe blijheid en vervulling. Ik was teveel bezig vanuit mijn hoofd, terwijl ik veel meer vanuit mijn hart wilde werken.

Steeds meer ontdekte ik wat mij werkelijk boeit: inzicht krijgen in mensen. Waarom doet iemand wat hij doet? Wat is zijn drijfveer? En welke verdedigingsmechanismen gebruikt hij? Natuurlijk heb ik mezelf ook dergelijke vragen gesteld: wie ben ik, wat wil ik nou echt, wat houdt me tegen, hoe heeft mijn verleden mij beïnvloed, waar ligt mijn hart? In de vele trainingen die ik heb gevolgd, zag ik heel veel mensen die, net als ik, op zoek waren naar zichzelf en hun innerlijke kracht. Ik zag ook hoe ze zichzelf in de weg zitten. Ik werd diep geraakt door hoe ver wij van onszelf af waren komen te staan en hoe vaak de oorsprong hiervan ligt in onze jeugd.
Ik begon me af te vragen hoe mijn leven eruit zou hebben gezien als ik in mijn jeugd weerbaarder was geweest. Als ik meer op mezelf en mijn gevoel had kunnen en durven vertrouwen. Me niet zo had aangepast aan mijn omgeving waardoor ik het contact met mezelf verloor. Ook zag ik in waarom kinderen en dieren me altijd al zo aan hart liggen; hun afhankelijkheid, weerloosheid en kwetsbaarheid.

Door deze bewustwordingen en de geboorte van mijn zoontje Yannick in 2004, kwam ik erachter dat mijn hart gaat gloeien van het weer verbinden van kinderen en volwassenen met hun eigen wijsheid en kracht, zodat ze de moeilijke dingen in hun leven beter aankunnen en ze weer dichter bij elkaar komen.

Om volwassenen en kinderen ook daadwerkelijk te kunnen helpen, heb ik diverse trainingen en opleidingen gevolgd. De belangrijkste zijn de opleidingen tot Gezins- en Kindercoach, Coach, Master Trainer en NLP-Practitioner, Emotionally Focused Therapy (EFT) therapeut, aangevuld met trainingen op het gebied van systemisch werken, Verbindend Communiceren, en persoonlijke effectiviteit en communicatie.
Ik kwam steeds dichter bij mijn eigen kern en ontdekte dat hier mijn passie ligt. Op dat moment was er geen weg terug meer en ben ik mijn eigen praktijk gestart.

Mijn manier van coachen is intuïtief, nuchter en praktisch. Voor mij staat niet alleen het resultaat centraal, maar ook de weg daar naartoe. Het is elke keer weer bijzonder om mensen te kunnen helpen om weer wat dichter bij zichzelf te zijn.